Azië

Azië

Azië is het grootste werelddeel ter wereld. In Azië is ruim 60% van de totale wereldbevolking woonachtig het werelddeel telt 51 landen. Aan de westkant grenst dit wereld deel aan Europa en Afrika, in het noorden aan de Noordelijke IJszee, in het zuiden aan de Indische Oceaan en in het oosten en zuidoosten aan de Grote Oceaan. Het werelddeel Azië is erg populair onder reizigers, met name de landen in Zuidoost Azië zijn al jaren enorm in trek bij de reizigers. Ieder jaar vertrekken er honderdduizenden Nederlandse toeristen naar de vele bestemmingen die Azië te bieden heeft.

Populaire bestemmingen

Al jaren zijn Indonesië, Thailand en Maleisië de meest populaire bestemmingen in Azië. Vooral Indonesië en Thailand blijven eindeloos populair onder reizigers, zelfs natuurrampen en politieke onrusten zijn geen redenen voor de toeristen om beide landen te bezoeken.

Andere sterk opkomende bestemming in Azië zijn Bali, China, India en Sri Lanka. Experts schatten dat China in 2020 de meest populaire toeristische bestemming ter wereld is, steeds meer reisorganisaties breidden momenteel hun aanbod naar China uit. Ook India en Sri Lanka worden dus steeds populairder in het bijzonder onder de avontuurlijke reizigers. Beide landen zijn niet zo ontwikkeld als bijvoorbeeld landen als Thailand en Maleisië, maar dit trekt juist weer een heel ander type reiziger aan.


Geplaatst

in

door