Cambodja

Cambodja

Cambodja is gelegen in Zuid-oost-Azië en wordt ook wel een ‘delicatesse’ voor de ware reisliefhebber genoemd. Het land is 4.5 keer zo groot als Nederland en telt ongeveer 14 miljoen inwoners. Cambodja wordt onder andere omgrensd door Laos, Thailand en Vietnam en is na Singapore en Brunei het kleinste land van Zuid-oost-Azië.

De Cambodjanen zijn vriendelijk en bescheiden. Door de recente oorlogsgeschiedenis is de bevolking wat terughoudend, maar wanneer jij je lach laat zien, verdwijnt deze terughoudendheid meteen. De officiële taal die wordt gesproken in Cambodja is Khmer, maar Engels is snel de tweede taal aan het worden, met name in de grote steden als Phnom Penh.

Cambodja heeft een tropisch klimaat waarbij het gehele jaar de temperatuur rond de 30ºC ligt. In de periode tussen maart en mei ligt de temperatuur zelfs rond de 34ºC., deze periode staat bekend als heet en droog. Tussen mei en novemberperiode regeert de moesson, met een piek in oktober.
Het absolute hoogtepunt aan een vakantie door Cambodja is het wereldberoemde Angkor Wat. Dit monument staat op de UNESCO wereld erfgoedlijst, beslaat 25km² en laat je kennis maken met honderd monumenten uit het verleden.

Kom meer te weten over Azië en andere reisbestemmingen in Azië zoals: China, Indonesië, Maleisië, Thailand en Vietnam.


Geplaatst

in

door

Tags: