Onderweg naar Frankrijk

€1500,- Boete voor Flitser-waarschuwing in Frankrijk

Voor veel automobilisten is de navigatie apparatuur de grootste vriend onderweg. Verkeerd rijden behoort tot het verleden en boetes voor te hard rijden in principe ook. In Frankrijk is nu met een nieuwe regelgeving alle apparatuur die flitslocaties bekendmaakt verboden. Naast inbeslagname geldt er ook een boete van maar liefst €1500,-

Checklist Frankrijk met de auto

–          Flitser meldingen uitgeschakeld

–          2 Alcoholtesters in het auto aanwezig

Alcoholtesters verplicht

Naast de bijzonder hoge boete voor de flits-waarschuwing  is er ook een wet aangenomen om het alcoholgebruik in het verkeer tegen te gaan. Vanaf  1 juli zijn alcoholtesters (éthylotest) verplicht aan boord. Dit geldt ook voor Nederlanders die met de auto naar Frankrijk gaan of er slechts doorheen rijden.

Pech onderweg

Wanneer je te maken krijgt met pech onderweg kunnen er behoorlijk hoge kosten ontstaan. Het is dan ook raadzaam om een verzekering met een goede dekking af te sluiten. Met een pechhulp dekking kan je rekenen op vervangend vervoer en indien nodig repatriëring van het voertuig naar Nederland. Sluit je bijvoorbeeld een doorlopende reisverzekering af dan ben je voor een paar euro per maand het gehele jaar verzekerd tijdens al je vakanties.


Geplaatst

in

door