deze steden mag je niet missen

Stedentrip of rondreis: deze steden mag je niet missen!

Tijdens je reis door Zuid-Afrika mag je naast de prachtige flora en fauna natuurlijk ook de grote steden absoluut niet missen. In de top 3 van Zuid-Afrikaanse steden vind je Kaapstad, Johannesburg en Durban, steden die ook uitermate geschikt zijn voor een stedentrip. Waarom vormen nu juist deze steden de top 3?

Kaapstad

In Kaapstad, het wetgevend centrum van Zuid-Afrika, maakt de Tafelberg een belangrijk onderdeel uit van de skyline. Wandelliefhebbers kunnen hun hart op halen, want de wandelroutes rond en op de Tafelberg zijn zeker de moeite waard. Iets te intensief naar jouw smaak? Kies dan voor de kabelbaan die je naar boven brengt en geniet het spectaculaire uitzicht vanaf de top van de Tafelberg.

Robbeneiland mag je zeker niet missen tijdens een bezoek aan Kaapstad. Hier leer je de geschiedenis van Zuid-Afrika kennen en bezoek je de cel waar Nelson Mandela 27 jaar heeft doorgebracht.

Waan je in de tijd van de VOC tijdens een bezoek aan Kaap de Goede Hoop, vlak bij Kaapstad.  Hier gaat traditioneel gezien de Atlantische Oceaan over in de Indische Oceaan. Dit punt was zeer berucht bij zeevaarders, vanwege de verraderlijke wind die er kon waaien en die veel levens heeft geëist.

Johannesburg

Wie de grootste stad van Zuid-Afrika wil bezoeken, mag zeker Johannesburg niet missen. Deze stad is het economisch centrum van het land, vroeger getypeerd door de goudwinst in de mijnen nabij de stad.
Een bezoek aan het stadsdeel Soweto, waar veel diverse etnische bevolkingsgroepen wonen, mag absoluut niet ontbreken wanneer je in Johannesburg verblijft.

Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad? Bezoek dan themapark Gold Reef City. Ook voor de liefhebbers van musea is er genoeg te doen in Johannesburg. Het bekendste museum is het Apartheidsmuseum, waar je van alles te weten komt over de Apartheid. Waan je in het Zuid-Afrika van voorbije jaren en zie het land met andere ogen.

Durban

De stad Durban staat bekend om de vele nationaliteiten en culturele invloeden die je hier tegenkomt. Vooral de Indiase cultuur is ruim vertegenwoordigd en je zult hier de beste curries van Zuid-Afrika eten.

Ook ’s winters is het goed toeven in deze stad, want vanwege het subtropisch klimaat zijn er het hele jaar door fijne temperaturen.

Als je even wilt bijkomen van alle indrukken die je hier gegarandeerd op gaat doen, ga dan rustig een middagje winkelen, een drankje doen of een hapje eten op de boulevard. ’s Avonds gaan de voetjes van de vloer in één van de vele uitgaansgelegenheden die Durban te bieden heeft.


Geplaatst

in

door